221 Digitale marketing termen die jij moet kennen!

# | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z

Waarom een lijst van digitale marketingtermen maken?

Digitale marketing terminologie is specifiek voor de sector. Het taalgebruik kan intimiderend zijn voor beginners, en soms vreemd voor doorgewinterde digitale marketeers. De taal is gevuld met afkortingen, jargons en acroniemen die specifiek zijn voor verschillende digitale marketing praktijken zoals SEO, PPC en webdesign. Daarom hebben we een lijst gemaakt van de meest voorkomende digitale marketingtermen en definities in alfabetische volgorde als een snelle referentiewoordenlijst.

#

301 Redirects

301 Redirect verwijst naar de aanpak die wordt gebruikt om bezoekers van een webpagina permanent om te leiden naar een andere pagina. Tussen 90 en 99% van de link equity (ranking power) van de pagina wordt doorgegeven aan de omgeleide pagina. Met "301" wordt verwezen naar de HTTP-statuscode voor het type omleiding. Met dit type code wordt de browser omgeleid van de ene URL naar de andere.

302 Redirects

302 Redirect verwijst naar de aanpak die wordt gebruikt om bezoekers tijdelijk van een webpagina naar een andere webpagina te leiden. De "302" verwijst naar de HTTP-statuscode voor het type redirect. Met dit type code wordt de browser omgeleid van de ene URL naar de andere.

A

A/B Testing

A/B-testen verwijst naar een ongecompliceerde manier om veranderingen aan webpagina's te testen met tekst van een bestaande webpagina. De bestaande tekst wordt de controle genoemd en wordt vergeleken met de bijgewerkte tekst, de variatie genoemd. Ideaal is het vergelijken van teksten om te bepalen welke tekst effectiever is. A/B-tests worden ook wel splittesten of buckettests genoemd. Het testen is een gerandomiseerd experiment met twee variabelen, de controle en de variatie op het gecontroleerde testen of experiment. Statistische analyse wordt gebruikt om te bepalen welke tekst beter presteert, waarbij het effect van de veranderingen op de metriek wordt gemeten om positieve of negatieve resultaten vast te stellen.

Ad Extensions

Ad extensions verwijst naar extra informatie aan een Google AdWords advertentie. Deze extra informatie kan bestaan uit het bedrijfsadres, callouts, prijzen, beoordelingen, click to call, sitelinks en app-downloads. Langere advertenties verhogen de zichtbaarheid van de advertentie op de zoekpagina's en genereren doorgaans een hoger doorklikpercentage.

Alt Text - Alternatieve Text

Alt-tekst verwijst naar een woord dat in HTML (Hypertext Markup Language) wordt gebruikt om een tekstueel alternatief te bieden voor visuele informatie. Door toevoeging van de tekst aan de HTML-code voor afbeeldingen kunnen bezoekers van websites met een visuele beperking informatie krijgen over de inhoud van de afbeelding.

Anchor Text - Ankertekst

Ankertekst verwijst naar de aanklikbare woorden in een hyperlink. Ankertekst wordt in SEO-praktijken gebruikt als een rankingsignaal voor Google. De hyperlink geeft context die de weergave linkt naar een ander document of site op het net. Zoekmachines en gebruikers kunnen via hyperlinkinformatie de nodige info verzamelen over de bestemming van de link.

Average Position - Gemiddelde positie

Gemiddelde positie verwijst naar een "statistiek die beschrijft hoe uw advertentie doorgaans scoort ten opzichte van andere advertenties". Op een zoekpagina heeft Google AdWords vier topposities (1 - 4.) De posities 1 - 4 verschijnen bovenaan de pagina met zoekresultaten. Advertentieposities 5+ worden onderaan de pagina met zoekresultaten weergegeven. Google bepaalt de advertentiepositie aan de hand van de ad rank. Google scoort op het bod van de marketeer en de kwaliteit van het zoekwoord, de advertentie en de website of landingspagina. Hoe beter de score, hoe beter de advertentiepositie. Advertenties kunnen gedurende de dag van positie tot positie variëren, afhankelijk van hoge biedingen voor de datum en tijd. Met de Google AdWords Tools kunnen marketeers de gemiddelde positie van hun advertentie analyseren.

Meer marketing tips ontvangen?

Word lid van onze email lijst en ontvang éénmaal per maand de beste insights in digitale marketing voor kleine bedrijven!

B

B2B Digitale Marketing

B2B digitale marketing verwijst naar digitale technologieën en strategieën die worden gebruikt om leads te bereiken en klanten te converteren. B2B is de afkorting van "Business 2 Business". Met digitale B2B-marketingmethoden kunnen marketeers zich richten op een doelgericht, meetbaar en interactief publiek. Producten en diensten worden gepromoot via verschillende digitale marketing methoden zoals digitale content marketing en social media marketing. Deze vorm van marketing wordt als effectief beschouwd voor het opbouwen van merkbekendheid, voorkeur en betrokkenheid bij prospects en klanten. B2B digitale marketing methoden omvatten zoekmachine optimalisatie, zoekmachine marketing, influencer marketing, content marketing, e-commerce marketing, data-driven marketing, campagne marketing, content automation, social media marketing, directe e-mail marketing, social media optimalisatie, eBooks, display advertising en games.

B2C Digitale Marketing

B2C digitale marketing verwijst naar de afkorting voor "Business to Consumer". B2C digitale marketing verwijst naar de tactieken en beste praktijken die marketeers gebruiken om producten en diensten te promoten bij consumenten. Er zijn verschillende manieren om online te adverteren, zoals content marketing, banner marketing en bloggen. Bedrijven gebruiken digitale B2C-marketing om hun consumentenpubliek te bereiken.

Backlink

Een backlink is een link met een hyperlink naar een andere website. Een HTML Href Code verbindt de twee links. Sites met sterke backlinks worden door Google hoger gerangschikt. Het concept is dat websites met backlinks naar gevestigde en vertrouwde websites een hoger rankingpotentieel hebben. Google krijgt autoriteit via de backlinks. Backlinks worden ook wel inkomende links, inbound links, inlinks en inwaartse links genoemd. De links zijn inkomende links naar een website of webpagina.

Bing Advertising

Bing-advertising verwijst naar een reclame dienst van het Bing-platform. De dienst biedt pay-per-click advertising op Bing, MSN en Yahoo! zoekmachines. Marketeers bieden op trefwoorden en trefwoordzinnen. Adverteerders kunnen advertenties maken die zich richten op geografische regio's, dag en tijd, en demografie.

Bing Webmaster Tools

Bing webmaster tools verwijst naar een gratis dienst van Bing. De dienst biedt webmasters de mogelijkheid om websites toe te voegen aan de Bing index crawler. De tools zijn gecategoriseerd voor gemakkelijke referentie. Elk is ontworpen om marketeers te helpen slagen in de resultaten van de Bing-zoekpagina's. Om aan de dienst deel te nemen, is inschrijving noodzakelijk. De tools omvatten een persoonlijk marketeersdashboard om de prestaties van de site te bekijken en gebieden te identificeren waarop de nadruk moet worden gelegd. De tools bieden website-eigenaren een eenvoudigere manier om de prestaties van de site te begrijpen en te analyseren via rapportagetools, diagnostische tools en meldingen.

Black Hat SEO

Black hat SEO verwijst naar een onethische digitale marketeer of SEO-marketingmethoden die worden gebruikt om een website hoger op de resultatenpagina van zoekmachines te plaatsen. De praktijk verlaagt de ranking van concurrerende sites en verhoogt de ranking van de onethische adverteerder site(s). Er worden spammy tactieken gebruikt zoals massale directory link building, article spinning, en negatieve SEO zoals negatieve reviews over een concurrent. Het zijn kwaadaardige marketing tactieken voor persoonlijk gewin (hogere website status.) Het hacken van sites van concurrenten wordt ook beschouwd als black hat SEO. Zoekmachine aanbieders zoals Google beschouwen optimalisatie tactieken die misleidend zijn of niet voldoen aan hun richtlijnen als black hat methoden. Dit is dus ten strengste afgeraden!

Bounce Rate

Bounce rate is een digitale marketingterm die wordt gebruikt bij de analyse van webverkeer. Marketeers gebruiken het bouncepercentage om het percentage bezoekers te berekenen dat hun site verlaat voordat ze op de pagina reageren of andere webpagina's op de site bekijken. De formule die wordt gebruikt om het bouncepercentage te berekenen is de tijd die een bezoeker op de site doorbrengt. Het bouncepercentage geeft marketeers inzicht in de doeltreffendheid van de site. Een hoog bouncepercentage laat de marketeer weten dat de laadtijd traag is, of dat de site zijn bezoekers niet boeit. Met het Google Analytics-rapport kunnen website-eigenaren het bouncepercentage van hun site berekenen.

Brand Awareness - Merkbekendheid

Merkbekendheid verwijst naar de mate van consumentenbewustzijn (herinnering en herkenning) van een merk en aanverwante producten. Merkbekendheid van een merk en aanverwante producten wordt opgebouwd door verschillende vormen van reclame. Merkbekendheid is essentieel voor zakelijke marketingpraktijken omdat het het vermogen van consumenten meet om een merk op te roepen. Merkbekendheid is een primaire overweging in consumentengedrag, reclamemanagement, merkmanagement en strategieontwikkeling. Consumenten zullen niet kopen tenzij zij de productcategorie kennen en het merk binnen de categorie bekend is.

Brand Equity

Brand equity verwijst naar de waarde van een merknaam. Hoe bekender de merknaam, hoe meer business het merk genereert. Een gevestigde merknaam genereert meer business. Minder bekende merknamen leveren minder omzet op. Consumenten associëren kwaliteit en merk. Een erkende merknaam is meestal een vertrouwde naam. Bij dit concept zit de waarde in de merknaam.

Brand Loyalty - Merkloyaliteit

Brand loyalty of merkloyaliteit verwijst naar de positieve houding van de consument tegenover een merk en zijn betrokkenheid bij het merk. Merkentrouw is een trouwe relatie tussen de consument en/of het merk, de producten of het bedrijf, ongeacht acties van concurrenten of productwijzigingen. De merktrouw van de consument komt op verschillende manieren tot uiting, onder meer door aankopen van merkproducten en positieve mond-tot-mondreclame.

Buyer Persona

Buyer persona verwijst naar een semi-fictief personage of personages die door marketeers worden gebruikt om verschillende soorten kopers en scenario's weer te geven. Deze personages worden gecreëerd op basis van marktonderzoek en reële gegevens van bestaande klanten en leads. Persona's worden gebruikt om consumenten en klanten van het echte type weer te geven die de site zouden kunnen bezoeken, een product zouden kunnen kopen, het product zouden kunnen gebruiken, enz. Marketeers kunnen persona's combineren met marktsegmentatie. Kwalitatieve persona's worden geconstrueerd om specifieke segmenten te vertegenwoordigen. Negatieve buyer personas kunnen ook worden gecreëerd en gebruikt om consumenten en klanten te beschrijven die marketeers willen vermijden.

C

Call To Action (CTA)

Call to action verwijst naar een digitale marketingterm. CTA is een ontwerp dat marketeers gebruiken om een reactie van consumenten uit te lokken. Marketeers gebruiken CTA om consumenten aan te moedigen onmiddellijk actie te ondernemen voor de aankoop van hun goederen of diensten.

Canoniek Element

Een canoniek element of rel=canonical verwijst naar een HTML-element dat webmasters gebruiken om problemen met dubbele inhoud te voorkomen. De code RFC 6596 wordt toegevoegd aan de HTML head van een webpagina. De code wordt gebruikt om Google-crawlers te waarschuwen voor dubbele pagina-inhoud. De canonieke (voorkeurs)versie van een webpagina is de oorspronkelijke inhoud van de pagina en wordt gespecificeerd als onderdeel van zoekmachineoptimalisatie die de webmaster toekomt. Gedupliceerde inhoud moet verwijzen naar de canonieke naar de bron URL, waardoor SEO krediet aan de oorspronkelijke bron of website / pagina.

Chatbot

Chatbot verwijst naar een computerprogramma dat wordt gebruikt om gesprekken te voeren via auditieve of tekstuele methoden. De chatbot wordt ook wel chatterbot, talkbot, chatbot en Artificial Conversational Entity genoemd. Chatbots voeren gesprekken met mensen via verschillende middelen zoals chatvensters op webpagina's. Het primaire doel van chatbots is om consumenten onmiddellijke klantenservice of informatieverwerving te bieden. De programma's zijn ontworpen om menselijk gedrag en reacties te simuleren. De systemen zijn zowel geavanceerd als ongecompliceerd. Geavanceerde systemen verwerken natuurlijke taal. Ongecompliceerde systemen scannen trefwoordinvoer om databaseantwoorden te geven die relevant zijn voor de trefwoordinvoer.

Click Maps

Een click map verwijst naar een grafische weergave van websitegebieden waar bezoekers op klikken. Bijvoorbeeld, uw website kan een digitale marketing e-commerce site zijn die software en diensten verkoopt. De product- en servicepagina's van de site zijn gecategoriseerd. Uw klikkaart houdt de gebruikersactiviteit bij voor afbeeldingen, tekst, knoppen en pagina-elementen waarop bezoekers per pagina klikken. Verschillende tools worden gebruikt om een click map te genereren. Klikkaarten bieden marketeers een eenvoudigere interpretatie en analyse voor het bijhouden van sitegegevens. Het formaat van de weergegeven gegevens hangt af van de tool die wordt gebruikt om de click map te genereren.

Click Through Rate (CTR)

Click through rate verwijst naar het aantal consumenten dat op een advertentie klikt na deze te hebben bekeken. Marketeers gebruiken de formule van het delen van het aantal advertentieklikken door het aantal advertentievertoningen (views). Het CTR-concept is voor marketeers om de effectiviteit van hun advertenties beter te kunnen meten. Een advertentie met veel weergaven en weinig klikken is een teken dat de advertentie niet aantrekkelijk is voor de consument.

Competitive Analysis - Concurrentieanalyse

Concurrentieanalyse verwijst naar een analyse van een bedrijf en zijn concurrentieomgeving. In digitale marketing verwijst concurrentieanalyse naar de analyse van online concurrenten. Deze analyse omvat de sterke en zwakke punten van concurrenten. Marketeers kunnen ook hun eigen sterke en zwakke punten analyseren. Demografische gegevens & wensen van consumenten op de markt, zakelijke strategieën voor positieverbetering, belemmerende barrières die de marketeer of het bedrijf beperken bij het betreden van nieuwe markten, en afschrikmiddelen die voorkomen dat concurrenten en consumenten de plaats van het bedrijf op de markt vernietigen.

Content Marketing

Content marketing verwijst naar het creëren en verspreiden van materiaal online. Denk hierbij aan content, blogs, video's en social media posts. Content marketing wordt gemaakt om gebruikers van informatie te voorzien, dus het promoot niet expliciet een merk.

Content Upgrade

Content upgrade verwijst naar bonusinhoud die aan consumenten wordt verstrekt in ruil voor hun e-mailadres. Content-upgrades worden als uniek beschouwd in die zin dat de e-mails niet worden gebruikt voor een mailinglijst. Zij zijn bedoeld om gevraagde informatie te verstrekken die via de site wordt aangeboden en die specifiek is voor een onderwerp of onderwerp dat specifiek is voor de site of de belangstelling van de bezoeker.

Conversiepercentage

Conversiepercentage verwijst naar het percentage websitebezoekers dat een transactie op de site voltooit. De transactie wordt het vooraf gedefinieerde doel (predefined goal) van de marketeer genoemd. Een vooraf bepaald doel kan worden beschouwd als een aankoop of een informatieverzoek van een bezoeker. Bijvoorbeeld: 100 consumenten bezoeken een website en 10 kopen via de website. Het conversiepercentage is 10%.

Cost Per Click (CPC)

Cost Per Click (CPC) is de dollar- of eurowaarde die een marketeer uitgeeft voor een pay per click campagne. Pay per click advertenties kunnen worden weergegeven bij verschillende aanbieders van zoekmachines zoals Google en Bing. Google AdWords is de advertentiedienst van Google. Bij Bing Advertising en Google AdWords moeten marketeers bieden op trefwoorden en trefwoordzinnen. Elk trefwoord en elke trefwoordzin heeft een vaste dollarwaarde. Met trefwoorden en trefwoordzinnen waar veel vraag naar is.

Cost Per Duizendtal (CPM)

Cost Per Thousand (CPM) staat in de digitale marketingterm voor het Romeinse cijfer voor 1.000. Marketeers gebruiken CPM om de kosten van een online advertentie per 1.000 impressies te meten. Impressie verwijst naar het aantal weergaven van de advertentie op een webpagina. Marketeers kunnen CPM gebruiken om te bieden op een trefwoord of trefwoordzinnen.

Conversion Rate Optimalisatie (CRO)

Conversion Rate Optimalisatie (CRO) is een tak van digitale marketing. Het doel van de branche is het verhogen van het conversiepercentage van webpagina's. Hoe hoger het conversiepercentage, hoe winstgevender de pagina.

Crawler

Crawler verwijst naar een internetbot (geautomatiseerd stuk software) die websites scant. De bot is een systematisch programma dat gewoonlijk wordt gebruikt om sites te indexeren. De crawler "kruipt" door code. Crawlers kunnen ook "spiders" worden genoemd. Google is een zoekmachine die crawlers gebruikt om nieuwe inhoud te vinden en de kwaliteit van webpagina's te evalueren voor rankings.

Customer Acquisition Cost (CAC)

Customer Acquisition Cost of Klanten Aanwerving Kosten zijn de kosten die worden besteed in de aanloop naar een verkoop. In de marketing is het een belangrijke metriek om de werkelijke waarde van de klant te berekenen. Marketeers gebruiken de kosten van klantenwerving om te bepalen welk percentage van de middelen winstgevend aan een klant kan worden besteed.

Customer Experience - Klantervaring

Klantervaring verwijst naar de kwaliteit van de organisatie en de klantrelatie gedurende de hele relatie tussen consument/klant en bedrijf. De interactie bestaat uit drie delen: de reis van de klant, het type interactie tussen klant en bedrijf (via het net, persoonlijk, aan de telefoon, enz.) en de omgevingservaring van de klant. Een positieve klantervaring verwijst naar een klant die tevreden is over alle punten van interactie/ervaringen met het bedrijf.

Customer Lifecycle - Levenscyclus van de klant

De Customer Lifecycle verwijst naar het bereik, de acquisitie, de conversie, het behoud en de loyaliteit van een klant bij het overwegen, kopen, gebruiken en onderhouden van een merk, product en/of dienst.

Customer Lifetime Value (CLV)

Customer lifetime value verwijst naar de voorspelling van een marketeer van de nettowinst die wordt toegeschreven aan een volledige toekomst van een klantrelatie. Marketeers gebruiken het voorspellingsmodel dat het onderzoeken van gegevens en informatie tot geavanceerde voorspellende analysetechnieken kan omvatten. De CLV kan complex, verfijnd en nauwkeurig zijn.

Customer Pain Point

Het Customer Pain Point (pijnpunt van de klant) verwijst naar een specifiek probleem of kwestie die potentiële klanten van een bedrijf ervaren. Pijnpunten zijn divers en gevarieerd en waarschijnlijk uniek voor de potentiële klant. De belangrijkste soorten pijnpunten zijn financiële pijnpunten, pijnpunten in verband met productiviteit, pijnpunten in verband met processen en pijnpunten in verband met ondersteuning.

Meer marketing tips ontvangen?

Word lid van onze email lijst en ontvang éénmaal per maand de beste insights in digitale marketing voor kleine bedrijven!

D

Demand Generation

Demand Generation verwijst naar de gerichte marketinginspanningen van een adverteerder om merk-, product- en/of dienstbekendheid te creëren. Vraagontwikkeling wordt vaak gebruikt in B2B, business to government en B2C verkoopcycli. Marketeers bereiken consumenten en bedrijven via meerdere marketinggebieden om een solide basis van programma's te creëren in combinatie met een gestructureerd verkoopproces.

Digitale Marketing

Digitale marketing is een term die wordt gebruikt om marketingtechnieken te koppelen aan digitale technologieën zoals internet. De term wordt gebruikt voor online marketingpraktijken zoals SEO, CRO, PPC, bloggen, webdesign, contentmarketing en alle andere vormen van online marketing. Internetstreaming van video met advertenties kan ook een vorm van digitale marketing zijn.

Digital Marketing Advertising

Digital Marketing Advertising verwijst naar een term die wordt gebruikt om digitale technologieën te associëren met marketing. Marketeers houden zich bezig met digitale marketing reclame om merk, producten en diensten te promoten. Meestal verwijst de term naar online en mobiele telefoon marketing. Digitale marketing reclame wordt vaak aangeduid als digitale marketing.

Digital Marketing Attributie Modellen

Digitale marketingattributiemodellen verwijzen naar de identificatie door een marketeer van specifieke gebruikersacties waarmee de doelen van de marketeer worden bereikt. Bijvoorbeeld de stappen die leiden tot een verkoop. Marketeers identificeren consumentenacties en hechten een waarde aan elke actie. Marketeers kunnen het consumentengedrag en de waarde van de stappen die tot een verkoop leiden beter visualiseren en begrijpen.

Digitale Marketing Automatisatie

Digitale marketingautomatisering verwijst naar bestaande software die is ontworpen om marketingacties te automatiseren. Marketeers automatiseren vaak repetitieve taken zoals e-mailcampagnes, social media en andere websiteacties. Met marketing automation worden zakelijke taken beter beheersbaar en minder tijdrovend. Met marketing automation kunnen online bedrijven kopen & verkopen en consumenten converteren naar klanten.

Digitale Marketing Campagne

Digitale marketingcampagnes verwijzen naar online reclame. Digitale marketingcampagnes kunnen verschillende soorten reclame omvatten, zoals PPC en contentmarketing. Marketeers plannen marketingcampagnes strategisch om consumenten aan te spreken, verkopen te converteren, verkeer naar websites te leiden en inkomsten te verhogen. Marketingcampagnes worden gebruikt om bedrijfs-/marketingdoelstellingen te bereiken en omvatten een of meer digitale marketingkanalen voor het succes van de campagne.

Digital Marketing Dashboard

Digital marketing dashboard verwijst naar software die marketeers waardevolle informatie verschaft over hun online marketingactiviteiten. Digitale marketingactiviteiten omvatten meerdere kanalen. Dashboards richten zich op de statistieken voor het genereren van leads en de vooruitgang die wordt geboekt ten opzichte van de maandelijkse doelstellingen.

Digitale Marketing Doelen

Digitale marketing doelen verwijzen naar een term die wordt gebruikt voor de specifieke, kwantitatieve en interactieve marketing van producten en diensten. De marketing maakt gebruik van digitale technologieën om consumenten te identificeren en te bereiken. Om consumenten om te zetten in klanten, en om merk- en klantentrouw op te bouwen. Met een toename in merkbekendheid, interactie met klanten, en toegenomen verkoop, bereiken marketeers hun doelen.

Digitale Marketing Funnels

Digitale marketing funnels verwijzen naar een koopproces in vijf fasen. De vijf stadia zijn merk-, product- of dienstblootstelling, ontdekking, overweging, conversie en klantrelatie - behoud en loyaliteit. Blootstelling omvat SEO, contentmarketing, banners, PPC en een following/community. Ontdekking is wanneer consumenten het merk, het product of de dienst vinden. Overweging is wanneer consumenten een aankoop beginnen te overwegen. Conversie is de aankoop, en klantrelatie is de follow-up van de marketeer om merkbehoud en merkentrouw te creëren. De voltooiing van succesvolle marketing trechters creëert klantentrouw en terugkerende klanten.

Digitale Marketing Kanalen

Digitale marketingkanalen verwijzen naar digitale reclamebronnen zoals zoekmachines, websites, mobiele apps, e-mail, sociale media, enz. Digitale technologieën zoals internet worden gebruikt om goederen en diensten op de markt te brengen. Digitale marketingkanalen stellen marketeers in staat om doelgroepen te bereiken, naamsbekendheid op te bouwen en de verkoop te verhogen.

Digitale Marketing Key Performance Indicators (KPIs)

Digitale marketing KPI's (Key Performance Indicators) verwijzen naar het gebruik van waarden om de prestaties van marketingcampagnes te volgen en te meten. KPI's maken deel uit van de marketingstrategie van een marketeer. De waarden kunnen worden toegewezen aan verschillende bedrijfsgebieden, waaronder productiviteit en financiële structuren. Marketingteams creëren KPI's om toekomstige marketingstrategieën te plannen. Bedrijfsgebieden en doestellingen worden geprioriteerd om indicatoren te selecteren die het meest effectief zullen zijn bij het opbouwen van een marketingstrategie. Metrieken en gegevens worden gebruikt om toekomstige campagneprestaties te voorspellen.

Digitale Marketing Metrics

Digitale marketingmetrics verwijzen naar het gebruik van waarde door een marketeer of marketingteam om het succes van marketingcampagnes te meten en te volgen. Marketeers gebruiken verschillende tools om de campagneresultaten te volgen. Data-gedreven digitale marketing metrics omvatten web traffic bronnen, kosten per lead, merkbekendheid, terugkerende bezoekers, website traffic leads, online conversie percentages, customer lifetime value, en click thru rate.

Digital Marketing Plan

Digitaal marketingplan verwijst naar een gestructureerd promotieplan voor digitale marketing. Het plan is strategisch en wordt gebruikt om merk, producten en diensten te promoten. In het plan worden verschillende technieken gebruikt om de bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen en te behalen.

Digital marketing qualified lead verwijst naar een consument of bedrijf dat de kenmerken en criteria bezit die hen categoriseren als een mogelijke verkoop. DMQL's tonen interesse in het merk, het product of de dienst van de marketeer. De interesse kan bestaan uit het verkrijgen van informatie over een product via de webpagina van een marketeer. Marketeers scoren leads, met behulp van een metriek om de kwaliteit van de lead te bepalen en waar de consument/het bedrijf zich in de koopcyclus bevindt.

Digitale marketingsegmentatie verwijst naar een marketingstrategie waarbij klanten, consumenten en prospects van een brede consumenten- of bedrijfsmarkt worden onderverdeeld. Kenmerken worden gebruikt om de groepen in te delen. Kenmerken zijn gebaseerd op gedeelde kenmerken zoals aankopen in het verleden, het opvragen van informatie over een product of dienst, gemeenschappelijke interesses, levensstijlen, enz. Door klanten en consumenten in segmenten in te delen, kunnen marketeers zich beter richten op groepen met een hoog rendement - klanten, consumenten en bedrijven die waarschijnlijk zullen kopen en een hoger groeipotentieel hebben.

Dofollow verwijst naar een uitdrukking die de afwezigheid van een hyperlink van een "nofollow"-tag aangeeft. Hyperlinks bevatten een "Dofollow"-tag totdat een "Nofollow"-code aan de hyperlink is toegevoegd. Dofollow-tags geven SEO equity door aan een bestemmings-URL. Nofollow-tags niet. Gelijkwaardigheid helpt bij het opbouwen van de Google rang.

Digitale marketing proposal verwijst naar een merk, product, of dienst informatie en prijzen verstrekt aan een consument door een bedrijf of verkoper. Een voorstel wordt in digitale marketing gebruikt om specifieke informatie en prijzen te verstrekken over producten en diensten die een consument of bedrijf wil kopen. Voorstellen worden gebruikt als aanloop naar een verkoop. Marketeers of een verkoper zullen een voorstel opstellen met een vervaldatum, waarbij hun voorstel voor een bepaalde tijd wordt gehonoreerd.

Digitale Marketing Proposal

Digitale Marketing Rapport

Digitaal marketingrapport verwijst naar een rapport dat door marketeers wordt gebruikt om essentiële meetgegevens voor inzicht in campagnes bij te houden. Digitale marketingrapporten helpen marketeers om de sterke en zwakke punten van hun campagnes effectief te meten. Marketeers kunnen hun doelen en de gebruikte inspanningen om hun marketingdoelen te bereiken opnemen. Rapporten kunnen verschillende gegevens bevatten zoals het totale marketingbereik groeide met x% en het directe websiteverkeer steeg met x%. Grafieken en diagrammen worden ook gebruikt om trends en context te tonen. Leads per bron, paginaweergaven, marketingbereik, enz. kunnen allemaal worden gevolgd en gevisualiseerd. Marketingcampagnes kunnen worden uitgesplitst naar SEO, sociale media, PPC en e-mailmarketingcampagnes.

Digitale Marketing Segmentatie

Digitale Marketing Services of Diensten

Digitale marketingservices verwijst naar een digitaal marketingbedrijf of aanbieder. Digitale marketingdiensten worden vaak SEO-diensten, bedrijven of aanbieders genoemd. Het zijn online marketing specialisten om de bedrijven online te promoten via digitale kanalen zoals websites, SEO, PPC, content marketing en social media.

Digitale Marketing Strategieën

Digitale marketingstrategieën verwijzen naar gestructureerde marketingplannen. Marketeers plannen hun digitale marketingcampagnes strategisch met behulp van digitale marketingtechnieken zoals PPC en contentmarketing voor nuttige resultaten. Digitale marketingstrategieën worden beschouwd als de marketingacties die marketeers helpen hun marketingdoelen te bereiken; en, online kanalen worden gebruikt om die doelen te bereiken. Digitale marketingkanalen omvatten betaalde, organische en eigen media.

Digitale Marketing Tactieken

Digitale marketingtactieken verwijzen naar digitale technieken die worden gebruikt om doelgroepen te bereiken. Marketeers gebruiken verschillende technieken zoals het bouwen van websites met veel inhoud en trefwoorden, contentmarketing en PPC-campagnes om naamsbekendheid op te bouwen en zich in te zetten voor sociale media. Digitale marketing tactieken omvatten SEO, sociale media marketing, e-mail lijst beheer, keyword / concurrentie analyse, reputatie management, en artikel schrijven en bloggen.

Digitale Marketing Tools

Digitale Marketingtools: Digitale marketingtools verwijst naar specifieke digitale media- computersoftwaretechnologie waarmee marketeers consumenten kunnen bereiken met gerichte, meetbare communicatie. Digitale marketinginstrumenten omvatten SEO, interactieve online advertenties, mobiele marketing, opt-in e-mail en online partnerschappen zoals sponsoring en affiliate marketing. Webanalyse wordt gecombineerd met het gebruik van digitale marketingtools en gebruikt om campagneresultaten te volgen en te visualiseren, gegevens te verzamelen en marketeers te informeren over de online activiteiten, IP-adressen en zoekwoorden van gebruikers. Door digitale marketingtools en web analytics te combineren, kunnen marketeers de verzamelde informatie gebruiken om een meer gerichte marketingcampagne te creëren.

Direct Traffic

Direct traffic of direct verkeer verwijst naar een internetgebruiker die rechtstreeks naar een webpagina gaat. Met andere woorden, de internetgebruiker typt een URL in zijn browser of gebruikt een bookmark om naar een site te gaan. Direct verkeer wordt beschouwd als websitebezoekers die een webpagina bereiken zonder op een advertentie te klikken, verleid te worden door een CTA, of te reageren op een e-mail of een andere vorm van eerdere reclame. Google Analytics geeft een overzicht van verkeer, consumentengedrag en conversies van organische, verwijzende, betaalde e-mail, sociale, directe, enz. kanalen.

Display Netwerk

Display netwerk verwijst naar een netwerk van websites en apps waarmee marketeers advertenties kunnen tonen op hun pagina's. Google AdWords is een display netwerk dat bestaat uit meer dan 2 miljoen websites en meer dan 90 procent van de netto consumenten bereikt. Marketeers kunnen advertenties kopen, gericht op consumenten op het displaynetwerk op basis van verschillende criteria zoals trefwoorden en onderwerpen, plaatsing op de webpagina en remarketing.

Dofollow Backlinks

Digitale Marketing Qualified Lead (DMQL)

E

Ecommerce

E-commerce verwijst naar elektronische handel (Electronic Commerce in het Engels). De term classificeert online bedrijven. Een veel voorkomende E-Commerce business is een online retailer die producten rechtstreeks aan consumenten verkoopt. Computernetwerken worden gebruikt om producten of diensten te verhandelen of te vergemakkelijken.

Email Automatisatie

E-mailautomatisering verwijst naar een marketingsysteem dat software gebruikt om automatisch e-mails te versturen. Het systeem gebruikt gedefinieerde triggers zoals consumentenaankopen en e-mailverzendingen om e-mails te versturen. Er kunnen meerdere geautomatiseerde e-mails worden aangemaakt voor gebruik in een reeks. Bijvoorbeeld, wanneer een klant een goed koopt. De marketeer kan een "dank u"-e-mail sturen en de klant bij zich houden met het verzenden van e-mailautomatisering bespaart marketeers tijd en helpt bij de marketingtrechter.

Email Lijsten

Een e-maillijst is een verzameling e-mailadressen. Marketeers gebruiken e-mailadressen om gerichte e-mailcampagnes te voeren. Gewoonlijk worden e-maillijsten gegroepeerd op basis van gebruikersclassificatie. Door de e-maillijst te classificeren kunnen marketeers zich richten op het type communicatie met de consument. Marketeers kunnen bijvoorbeeld één type/set e-mails naar prospects sturen en een ander type/set naar klanten. Door classificatie kunnen marketeers beter communiceren met hun prospects en klanten.

Email Lijst Segmentatie

Segmentering van e-maillijsten is een marketingtechniek waarbij een lijst van e-mailabonnees wordt gesplitst. De techniek wordt gebruikt door marketeers om de communicatie met hun prospects en klanten beter te richten. Door een lijst te segmenteren kan een marketeer relevantere e-mails sturen, specifiek voor de mensen op zijn lijst.

E-mailmarketing

E-mailmarketing verwijst naar het gebruik van e-mail om prospects en klanten om te zetten in verkoop. Met e-mailmarketing kunnen marketeers hun prospects en klanten met gepersonaliseerde informatie over hun merk, goederen en diensten op de markt brengen.

Engagement Rate (Engagementpercentage)

Engagementpercentage verwijst naar het percentage volgers of kijkers dat zich met een bericht bezighoudt. Met andere woorden, het engagementpercentage laat marketeers/uitgevers zien hoeveel mensen interactie hebben met hun gepubliceerde stuk. Verschillende factoren beïnvloeden de betrokkenheid, zoals opmerkingen van gebruikers, delen, likes, enz. Betrokkenheid is een metriek die sterk wordt gebruikt bij het analyseren van sociale media.

Event Marketing

Eventmarketing verwijst naar de promotie van een merk, product of dienst door middel van promotie-evenementen. De marketing omvat directe interactie van vertegenwoordigers met consumenten. Eventmarketing wordt beschouwd als een onderdeel van experientiële marketing en contentmarketing. Experientiële marketing volgt het proces van corporate storytelling om de interesse van de consument te wekken en het publiek te betrekken.

Exit Rate

Exit rate is een term die wordt gebruikt bij de analyse van websiteverkeer. In digitale marketing is de exit rate het percentage bezoekers dat een site bezoekt en actief vertrekt vanaf een specifieke sitepagina om een andere site te bezoeken.

Meer marketing tips ontvangen?

Word lid van onze email lijst en ontvang éénmaal per maand de beste insights in digitale marketing voor kleine bedrijven!

F

Facebook Ads Manager

Facebook Ads Manager is een tool van Facebook die marketeers gebruiken om campagnes op het sociale netwerk van Facebook op te zetten en te optimaliseren. Marketeers kunnen advertenties aanmaken en uitvoeren, advertenties targeten en bieden de mogelijkheid om de advertentieprestaties en het factureringsoverzicht, de betalingsgeschiedenis en de informatie over de betalingsmethode te bekijken.

Facebook Advertising - Facebook Advertenties

Facebook Advertising verwijst naar het Facebook-advertentienetwerk. Facebook-gebruikers kunnen hun merk, product en/of dienst op de markt brengen om consumenten binnen de Facebook-gemeenschap te bereiken. Facebook biedt een scala aan advertentietypes ontworpen om specifiek te zijn voor de doelen van de marketeer. Facebook-reclame is uniek in de manier waarop audiences worden gemaakt op uitgebreide demografische informatie van Facebook-gebruikersinformatie. Google en andere advertentienetwerken gebruiken zoekwoorden.

Facebook Audience Insights

Facebook Audience Insights verwijst naar een Facebook-tool die marketeers gebruiken om doelgroepen te bereiken, inclusief geaggregeerde informatie over demografie, geografie, aankoopgedrag van consumenten en meer. Facebook Audience Insights biedt marketeers een blik op trends over hun huidige en potentiële klanten op Facebook.

Facebook Business Page

Een Facebook Business Page verwijst naar de zakelijke profielpagina van een marketeer op het sociale mediaplatform Facebook. De pagina is vergelijkbaar met een persoonlijke Facebook-pagina, alleen is het een bedrijfsprofiel. Lokale bedrijven, online marketeers en ondernemers kunnen een zakelijke Facebook-pagina aanmaken om hun merken, producten en diensten te promoten. Marketeers kunnen hun pagina's gebruiken om statusupdates te plaatsen, links aan te bieden, commentaar te geven, evenementen aan te kondigen en foto's en video's weer te geven.

Facebook Live

Facebook live verwijst naar een basisfunctie die live streaming video mogelijkheden biedt aan Facebook gebruikers. Facebook Live is eenvoudig in gebruik. Gebruikers tikken op het livestream-pictogram waarmee ze live video kunnen uitzenden vanaf hun smartphone. Gebruikers kunnen ook een beschrijving van het evenement achterlaten.

Facebook Messenger Bots

Facebook Messenger Bot verwijst naar een stuk software dat kunstmatige intelligentie gebruikt om met klanten te communiceren. Met andere woorden, de bot begrijpt de menselijke taal. Meestal is de intelligentie geprogrammeerd om trefwoorden en zinnen te herkennen en dienovereenkomstig te reageren. Geautomatiseerde bots hebben klantenservice, marketing en verkoop ten goede gerevolutioneerd, omdat consumenten onmiddellijk antwoord kunnen krijgen.

Functie Snippets (Feature Snippets)

Functiesnippet verwijst naar een stukje website-informatie dat door Google wordt opgehaald om in de zoekresultaten te plaatsen. De informatie wordt samengevat en is bedoeld om snelle antwoorden op veelvoorkomende en eenvoudige vragen te tonen. Featured snippets verwijst naar de weergave bovenaan de zoekresultaten met een link naar de bron. Google haalt programmatisch relevante informatie van een gezaghebbende site. Featured snippets worden het vaakst weergegeven voor zoekopdrachten zoals "Wat is _____?".

G

Google Ads

Google Ads verwijst naar de online reclamedienst van Google. Met Google AdWords kunnen marketeers consumenten bereiken via de zoekpagina's van Google en hun displaynetwerken. Adverteerders bieden op trefwoorden en trefwoordzinnen. De dienst biedt marketeers verschillende strategieën om hun marketingdoelstellingen te bereiken, zoals het bieden op trefwoorden om advertenties weer te geven in de resultaten van de Google-zoekpagina's of op het netwerk van partnerwebsites van Google.

Google Algorithm

Het algoritme van Google verwijst naar een wiskundig systeem dat is ontworpen voor zoekmachines van Google om te bepalen waar websites zullen worden gepositioneerd in de pagina's met zoekresultaten. Het algoritme wordt ook wel het "Core"-algoritme genoemd. Google werkt het algoritme ongeveer 500 tot 600 keer per jaar of twee keer per dag bij. Door de update kunnen de posities van websites van dag tot dag schommelen. Het werkelijke algoritme van Google wordt geheim gehouden zodat webmasters en marketeers het systeem niet kunnen manipuleren om hogere posities te krijgen. Google geeft webmasters en marketeers wel richtlijnen om hoger in de zoekresultatenpagina's te verschijnen.

Google Analytics

Google analytics verwijst naar een softwareplatform van Google. De door Google gecreëerde software is ontworpen voor marketeers om bijna alle aspecten van websitegebruikers te analyseren via het Google Marketing Platform. Dit omvat websiteverkeer, gebruikersmetriek, conversies, historische gegevensvergelijkingen en de effectiviteit van elk marketingkanaal kan worden beheerd met de Google Analytics-tools.

Google Hummingbird

Google Hummingbird verwijst naar een bijnaam die in de industrie is gegeven aan de eerste uitgebreide herziening van het Google-zoekalgoritme. De herziening was uniek ten opzichte van die van Panda en Penguin, omdat ze de manier waarop Google zoekopdrachten van gebruikers interpreteerde volledig veranderde. Vóór de update kregen gebruikers meestal zoekresultaten op basis van specifieke trefwoorden. Sinds de update hebben Google-gebruikers een precieze zoekopdracht op basis van hun zoekwoorden. Bijvoorbeeld, een zoekopdracht naar "hoe groenten te stomen zonder een stomer te gebruiken" zal resultaten opleveren die rechtstreeks verband houden met de zoekterm. Vóór de update bevatten de resultaten mogelijk manieren om groenten te stomen in een stoomoven.

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf verwijst naar een Google-platform waarmee marketeers een Google-bedrijfspagina kunnen aanmaken. Marketeers kunnen informatie invoeren om te verschijnen in de resultaten van zoekpagina's, locatiezoekopdrachten, kaartpakketten en meer. De bedrijfsnaam en -informatie, websitelink, openingstijden en beoordelingen worden ook beheerd via het Google-platform. Google Mijn Bedrijf is ideaal voor lokale SEO-campagnes omdat de bedrijfsinformatie verschijnt in de Google-zoekresultaten wanneer de bedrijfsnaam in de browser wordt getypt.

Google Panda

Google Panda verwijst naar een algoritme-update van Google die werd ontwikkeld om de kwaliteit van de inhoud van een website op de pagina beter te analyseren. De Google Panda update werd oorspronkelijk uitgebracht op februari 2011. Google blijft de update periodiek bijwerken. De update bepaalt of pagina- en site-inhoud relevant is voor zoekopdrachten. Het past ook de ranking van sites aan aan de kwaliteit van de pagina-inhoud. Het algoritme is nu opgenomen in het centrale zoekalgoritme van Google en omvat de mogelijkheid om de kwaliteit van de inhoud in realtime te beoordelen.

Google Penguin - Google Pinguin

Google Penguin verwijst naar een algoritme-update van Google. De algoritme-update vernieuwde zoekopdrachten om specifieker te zijn. Dankzij het algoritme kan Google de locatie van een gebruiker bepalen wanneer een zoekopdracht wordt uitgevoerd in de motoren. Een gebruiker voert bijvoorbeeld een zoekopdracht naar "Starbucks" in. De resultaten trekken de dichtstbijzijnde Starbucks-restaurants naar de locatie van de gebruiker. Het algoritme heeft een sterke invloed op het genereren van lokale activiteiten en het gemak voor gebruikers.

Google Search Console

Google search console verwijst naar een gratis tool van Google die beschikbaar is voor webmasters. De Google-zoekconsole was voorheen bekend als Webmasterhulpprogramma's. De Google-zoekconsole omvat verschillende gebieden voor marketeers om gegevens te analyseren en te bepalen hoe hun site presteert. Zoekconsole is anders dan Analytics omdat het geen verkeer meet. De console geeft de zichtbaarheid van een site op zoekpagina's en de indexeerbaarheid door Google crawler bots. Metrics search console meet CTR, het aantal geïndexeerde site pagina's, en dode links, en meer.

Meer marketing tips ontvangen?

Word lid van onze email lijst en ontvang éénmaal per maand de beste insights in digitale marketing voor kleine bedrijven!

H

Hashtag

Hashtag verwijst naar het symbool "#" dat wordt gebruikt in sociale media. Hashtags worden gebruikt om gebruikers van sociale media gemakkelijk inhoud te laten vinden. Hashtags worden gebruikt voor brede onderwerpen, gedetailleerde onderwerpen en niches.

Heatmap

Heatmap verwijst naar een grafische weergave van de interactie tussen bezoekers van een site terwijl ze op de site zijn. Heatmapping is software waarmee webmasters kunnen bijhouden hoe bezoekers op een pagina klikken, waar zij op de pagina hebben geklikt, hoe de bezoekers een pagina doorlopen, en waar zij op een pagina overheen gaan. Heatmaps helpen marketeers te bepalen hoe bezoekers zich op hun site gedragen. Heatmaps helpen bij het verzamelen van gegevens over bezoekersgedrag, waarmee zij hun website beter kunnen ontwerpen en optimaliseren.

HTML

HTML is de afkorting van hypertext markup language. HTML-codesets worden gebruikt om een webbrowser te laten weten hoe een webpagina moet worden weergegeven. Individuele code binnen de HTML wordt een tag of element genoemd. HTML bevat gewoonlijk een begin- en eindelement/tag voor opmaak.

HTTP

HTTP is de afkorting van hypertext transfer protocol. Het World Wide Web gebruikt een protocol om te definiëren hoe gegevens worden geformatteerd en verzonden. Het verschaft ook kennis aan webservers en browsers van de noodzakelijke acties die moeten worden ondernomen voor de reactie op een opdracht. Wanneer een website in een browser geïnteresseerd is en op de knop "zoeken" wordt geklikt, wordt het HTTP-commando naar de server gestuurd. Dit commando vertelt de server de site te lokaliseren en de gegevens voor de gebruiker rechtstreeks naar de URL of site te sturen.

HTTPS

HTTPS is de afkorting van hypertext transfer protocol secure. HTTPS is een veiligere versie van HTTP. HTTP wordt gebruikt om te bepalen hoe gegevens worden geformatteerd en verzonden over het net. HTTPS biedt een beschermende barrière ten opzichte van HTTP omdat het gecodeerd is. Door de extra beveiligingslaag is de persoonlijke informatie van consumenten die een gecodeerde site gebruiken, beter beschermd.

Hreflang Tag

Hreflang tag verwijst naar de HTML-code van een website die zoekmachines voorziet van de gesproken taal van de pagina. Voor sites met pagina's in meerdere talen zijn Hreflang-tags bijzonder nuttig. Hreflang-tags helpen Google bij het plaatsen en weergeven van pagina's voor een specifiek publiek, zoals een Spaanstalig publiek.

Hyperlink

Hyperlink verwijst naar een HTML-code die wordt gebruikt om een link te maken van een webpagina naar een andere pagina. De HTML-code bevat vaak een gemarkeerd woord of beeld dat de gebruiker rechtstreeks naar de locatie brengt wanneer op het gemarkeerde woord of beeld wordt geklikt.

I

Impressies

Impressies verwijst naar een term die wordt gebruikt in Pay Per Click reclame. De term impressie wordt gebruikt om het aantal keren weer te geven dat een PPC-advertentie aan consumenten is getoond.

Impressie Aandeel

Impression share refers to a term used in PPC advertising. The term represents a metric which represents a percentage of consumer ad views- the actual count of views of the ad over the possible times the ad could have been seen. For instance, if the PPC campaign’s impression share is 50 percent, then the ad has been shown 5 out of 10 possible times.

Instagram Advertising

Instagram Advertising verwijst naar betaalde reclame op het platform Instagram. Het gaat om betaalde reclame, wat betekent dat adverteerders betalen om hun advertenties te laten weergeven. Marketeers kunnen een belangrijker en gerichter publiek bereiken. Met Instagram-reclame gebruiken marketeers afbeeldingen of video's met context voor reclame.

Instagram Stories

Instagram stories verwijst naar een verhaal van een video- of fotopost. Met andere woorden, een Instagram-lid plaatst een foto of video met een verhaal op zijn profielpagina. Instagram toont de post met een kleurrijke ring rond de profielfoto en gebruikers kunnen erop tikken om het verhaal van het lid te lezen. Eenmaal aangetikt, verschijnt de foto of afbeelding in een rij bovenaan de feeds van de volgers en kan erop worden getikt om het verhaal te lezen.

Instagram Reel

Instagram Reels zijn schermvullende verticale video's die tot 90 seconden lang kunnen zijn. Ze worden geleverd met veel unieke bewerkingstools en een uitgebreide bibliotheek met audiotracks (met alles van trending nummers tot fragmenten van virale content van andere gebruikers). Naast geluiden kunnen Reels meerdere videoclips, filters, bijschriften, interactieve achtergronden, stickers en meer bevatten.

Instagram TV

Instagram TV verwijst naar een Instagram-functie een app waarmee gebruikers een video kunnen delen en bekijken. Het formaat van Instagram TV lijkt op Instagram Stories met als verschil de lengte van de inhoud die een gebruiker kan uploaden. Met Instagram TV kan tot een uur aan inhoud en video worden geüpload en de video's worden na 24 uur niet gewist van het account van de gebruiker. Instagram TV is toegankelijk vanuit de standaard Instagram-app of een aparte IGTV-app.

J

Javascript

Javascript refers to a scripting language. Javascript is used within web browsers for interactive effects that are difficult or impossible to achieve with just CSS or HTML. Javascript can be used for APIs, games, scrolling abilities, and more. Javascript can bring websites to life and provide visitors with exceptional site experiences.

Meer marketing tips ontvangen?

Word lid van onze email lijst en ontvang éénmaal per maand de beste insights in digitale marketing voor kleine bedrijven!

K

Keywords

Keywords of trefwoorden verwijzen naar een woord of zin die marketeers gebruiken in pagina's en marketinginhoud. Google en andere zoekmachines herkennen trefwoorden in zoekbrowsers en SEO-inhoud. Een gebruiker typt bijvoorbeeld een trefwoord in om een zoekopdracht te voltooien. Google herkent het trefwoord en scant inhoud gerelateerd aan het trefwoord. Marketeers die zich richten op SEO worden herkend in de zoekmachines via hun trefwoorden.

Keywords Density - Trefwoorddichtheid

Trefwoorddichtheid verwijst naar het aantal keren/percentage dat een trefwoord voorkomt op een webpagina in vergelijking met het totale aantal woorden van de pagina.

Keyword Research

Keyword research of trefwoorden onderzoek verwijst naar een praktijk zoekmachine optimalisatie gebruikt door marketeers om onderzoek alternatieve zoektermen Internet gebruikers typen in hun zoekmachine browser bij het zoeken naar informatie. Trefwoorden die relevant zijn voor hun onderwerp worden onderzocht en gebruikt om betere zoekmachine rankings te bereiken. Zodra een marketeer een niche trefwoord vindt, zal de marketeer uitbreiden om meer relevante trefwoorden te vinden.

Keyword Stuffing

Keyword stuffing verwijst naar het overmatig gebruik van trefwoorden in een pagina. Keyword stuffing wordt beschouwd als een tactiek om zoekmachines te manipuleren. De tactiek wordt afgekeurd, en marketeers die zich bezighouden met keyword stuffing kunnen worden bestraft door Google of een algoritmische devaluatie in een zoekopdracht.

Keyword of Trefwoord Zinnen

Trefwoordzinnen verwijzen naar een groep van twee of meer woorden die worden gebruikt om informatie op de markt te brengen en te vinden in zoekmachines. Bijvoorbeeld, een internetgebruiker wil informatie over digitale marketing. De gebruiker typt in zijn browser "digitale marketing". De zoekresultaten trekken digitale marketing informatie en bedrijven. Met trefwoordzinnen kunnen gebruikers en marketeers woorden aan elkaar rijgen om meer specifieke informatie te vinden.

Knowledge Gap

Kenniskloof verwijst naar de hypothese dat kennis, net als andere vormen van rijkdom, niet altijd gelijkmatig verdeeld is in een sociaal systeem. Met andere woorden, sectoren zoals de middenklasse en de hogere klasse hebben meer uitstekende kennis van gepubliceerde media dan de lagere klasse. De "kloof" is de kloof in kennis, gebrek aan, of grotere kennis.

L

Landing Page - Landingspagina

Met landingspagina wordt een bestemmingspagina bedoeld waar een internetgebruiker naartoe wordt gebracht nadat hij op een link heeft geklikt. Marketeers gebruiken landingspagina's om de verkeersstroom door hun site te leiden en om leads te genereren.

Landingspagina optimalisatie

Landingspagina optimalisatie verwijst naar het proces van het verbeteren van elementen op een website om conversies te verhogen. Landingspagina's zijn een belangrijk onderdeel van internetmarketing. De landingspagina is ontworpen om informatie te verstrekken en verkoop te genereren of leads vast te leggen. Marketeers gebruiken landingspagina's vaak in betaalde marketingcampagnes.

Latente Semantische Indexering (LSI)

LSI is de afkorting van latente semantische indexering. Latente semantische indexering is een methode van zoekmachine-indexering die een verband legt tussen woorden en zinnen om een beter begrip van het onderwerp van een tekst te structureren. LSI biedt zoekmachines de mogelijkheid om betere resultaten op zoekopdrachten te geven.

Leads

Lead verwijst naar een potentiële klant in de verkooptrechter. De consument wordt beschouwd als een lead omdat hij of zij interesse heeft getoond in het bedrijf of merk. Door de interesse/communicatie van de consument in het product of de dienst is de intentie tot aankoop aanwezig. Communicatie omvat een telefoontje, het invullen van een online formulier of een e-mail.

Lead Nurturing

Lead nurturing is het proces van het ontwikkelen en versterken van relaties met kopers in elke fase van de sales funnel. Een succesvol lead nurturing-programma richt marketing- en communicatie-inspanningen op het luisteren naar de behoeften van prospects en het verstrekken van de informatie en antwoorden die zij nodig hebben.

Linkprofiel

Linkprofiel verwijst naar de cumulatieve groepering van backlinks naar een website. Een linkprofiel wordt gebruikt om verschillende aspecten van een website te bepalen, zoals de kracht en het vertrouwen in de zoekmachines. Het kan ook worden gebruikt voor het onderwerp en de inhoud van een site. Zoekmachines zoals Google gebruiken linkprofielen om te bepalen waar sites in de zoekresultaten staan. Het is belangrijk dat links betrouwbaar zijn om een SEO ranking te krijgen. Als een webmaster bijvoorbeeld een groot aantal links heeft van sites die niet worden vertrouwd, die adult content hebben, of spammy zijn, zal het linkprofiel niet sterk genoeg zijn voor Google om de site als betrouwbaar te beschouwen.

Live Streaming

Live streaming verwijst naar de real-time, live video die wordt uitgezonden naar een internetpubliek. Voor live streaming is een apparaat met internet nodig. Internetapparatuur omvat desktops, laptops, tablets en een uitzendplatform.

Lokale SEO

Lokale SEO verwijst naar lokale zoekmachine optimalisatie. Lokale zoekmachine optimalisatie is vergelijkbaar met zoekmachine optimalisatie als het creëren van zichtbaarheid website of webpagina zichtbaarheid in de organische zoekmachine resultaten pagina's. Marketeers gebruiken lokale SEO om hun bedrijf lokaal op de markt te brengen. Met andere woorden, lokale SEO wordt gebruikt om bedrijven te helpen hun producten en diensten te promoten bij lokale klanten.

Lookalike Audiences

Lookalike audience verwijst naar een optie voor marketeers om doelgroepen te targeten met de Facebook-advertentiedienst. Marketeers kunnen e-maillijsten of Facebook-fans enz. gebruiken, en uit de lijst die de marketeer verstrekt, zal Facebook gemeenschappelijke kenmerken onder zijn leden sorteren om de advertentie van de marketeer weer te geven.

Long Tail Keywords

Long tail keywords verwijst naar een trefwoord zin die langer is en specifieker is in het matchen van een zoekopdracht van een gebruiker. Een long tail trefwoord wordt niet zo vaak gezocht als korte trefwoord zinnen, maar als het gezocht wordt heeft het een hogere zoek intentie. Voor marketeers zijn long tail trefwoorden voordelig omdat er meestal minder concurrentie is met het trefwoord.

Meer marketing tips ontvangen?

Word lid van onze email lijst en ontvang éénmaal per maand de beste insights in digitale marketing voor kleine bedrijven!

M

Map Packs

Map pack verwijst naar de zoekresultatenpagina van Google met een sectie die drie bedrijven op een lokale kaart bevat. Het kaartpakket wordt weergegeven wanneer een zoekopdracht voor een lokaal doel, een zoekopdracht "in de buurt" of een algemeen bedrijf wordt uitgevoerd.

Metabeschrijvingen

Metabeschrijvingen verwijzen naar een metatag die een paginabeschrijving geeft in 160 tekens of minder. Een metabeschrijving is een essentieel aspect van de webpagina, omdat het verschijnt in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Meta Tags

Metatags zijn HTML-fragmenten die worden toegevoegd aan de code van een webpagina zodat webcrawlers en zoekmachines de inhoud van de pagina beter kunnen herkennen. Metadata worden door zoekmachines gebruikt om relevante informatie van een webpagina te helpen bepalen om in de zoekresultaten weer te geven. Meta-tags bevatten verschillende pagina-informatie, zoals wanneer die pagina is gepubliceerd, de auteur en titel van de pagina, en beschrijvingen van afbeeldingen.

Mobiele reclame

Mobiele reclame verwijst naar de communicatie van producten of diensten aan mobiele apparaten en smartphone consumenten. Mobiele reclame omvat alles van short message service- SMS tot interactieve advertenties. Het is marketing die zich richt op gebruikers van mobiele apparaten volgens specifieke demografische gegevens. Mobiele advertenties kunnen banneradvertenties zijn, lange tekstadvertenties, audio-advertenties, video-advertenties, tagline-advertenties, interactieve video- en tv-advertenties, enz.

Mobile First Index

Mobile first index verwijst naar de manier waarop Google mobiele inhoud gebruikt voor indexering en rangschikking. Met mobile first indexering gebruikt Google voornamelijk de mobiele versie van de inhoud voor het indexeren en rangschikken van een site. In het verleden gebruikte de index voornamelijk de desktopversie van de inhoud van een pagina bij het beoordelen van de relevantie van een pagina voor de zoekopdracht van een gebruiker. Tegenwoordig gebruiken de meeste webgebruikers Google via hun mobiele apparaten. De index crawlt en indexeert voortaan voornamelijk de mobiele versie van de inhoud van een pagina.

Meta Keywords

Meta keywords verwijzen naar een specifiek type meta tag dat verschijnt in de HTML-code van een webpagina. De meta keywords worden gebruikt om zoekmachines te helpen het onderwerp van de webpagina te begrijpen. Meta keywords verschijnen in de broncode van een pagina en niet op de zichtbare pagina.

Mobiele Pagina Optimalisatie

Mobiele pagina optimalisatie verwijst naar mobiele SEO best practices om ervoor te zorgen dat een website is ontworpen om rekening te houden met verschillende schermformaten en laadtijden. Met andere woorden, het is een optimalisatie die zorgt voor een volledige weergave van een website op elk formaat scherm.

N

Niche Marketing

Niche-marketing is een geconcentreerde vorm van marketing. Het is strategische marketing die wordt gebruikt om specifieke doelgroepen aan te spreken. Het idee van nichemarketing is zich te richten op kleinere segmenten van de online bevolking voor meer significante marketingresultaten. Marketeers identificeren de behoeften, wensen en eisen van een groep consumenten om de consumenten strategisch te benaderen.

Nofollow Links

Nofollow-links verwijst naar een waarde die kan worden toegewezen aan het rel-attribuut van een HTML-link die communiceert met webcrawlers en zoekmachines. Een nofollow is bedoeld om webcrawlers en zoekmachines te informeren dat de link geen recht heeft op SEO-waarde. Met andere woorden, de hyperlink mag de ranking van de site niet beïnvloeden. Volgens de richtlijnen van Google moet elke link die onnatuurlijk is, zoals een betaald persbericht of een duplicaat van een site, een nofollow-tag hebben.

O

On Page SEO

On page SEO verwijst naar de praktijk van het optimaliseren van individuele webpagina's om hoger te scoren in de zoekmachines. Hoger ranken komt meestal overeen met het genereren van meer verkeer. Keyword en phrase base voor meer relevant verkeer. On page SEO verwijst naar de inhoud en de HTML-broncode van een pagina die marketeers kunnen optimaliseren voor betere zoekresultaten.

Organisch Zoekverkeer

Organisch zoekverkeer verwijst naar een verkeersbron naar een website die het resultaat is van niet-betaalde zoekmachineresultaten. Google en andere zoekmachines gebruiken verschillende factoren om websites te rangschikken voor zoekmachineresultaten. Ranking factoren omvatten organische SEO. Organische SEO omvat content marketing, bloggen, persberichten, recensies, sociale media en backlinks.

Meer marketing tips ontvangen?

Word lid van onze email lijst en ontvang éénmaal per maand de beste insights in digitale marketing voor kleine bedrijven!

P

Page Speed - Paginasnelheid

Paginasnelheid verwijst naar een reeks tools van Google Inc. De tools zijn ontworpen om te helpen bij het optimaliseren van de websiteprestaties. De vier belangrijkste onderdelen van paginasnelheid zijn Page Speed Module, Page Speed Insights, Page Speed Service en Page Speed Chrome DevTools-extensie. Elk van de tools is ontworpen om problemen met de naleving van de best practices van Google te herkennen en het aanpassingsproces te automatiseren.

Paid Advertising - Betaalde reclames

Betaalde reclame verwijst naar betaalde advertenties en publicaties. Online betaalde reclame omvat PPC-reclame, display-advertenties en branded content. Betaalde reclame is strategische marketing die omzetgroei en naamsbekendheid opbouwt. Met andere woorden, betaalde reclame is geen organische reclame. Marketeers betalen om hun advertenties en inhoud getoond te krijgen.

Pay Per Click (PPC)

Pay per click verwijst naar betaalde reclame van Google of Facebook. Marketeers betalen om advertenties op de platforms weer te geven, maar ze hoeven alleen een percentage van hun investering te betalen als er op de advertentie wordt geklikt. Google AdWords is bijvoorbeeld het PPC-reclameplatform van Google. Marketeers bieden op trefwoorden. Wanneer een bod wordt aanvaard, verschijnt de advertentie van de marketeer in de betaalde zoekresultaten of op websites in het netwerk van Google. Wanneer op de advertentie wordt geklikt, wordt de marketeer voor de klik betaald. Het aangerekende bedrag is het geboden bedrag of minder.

Pinterest Advertising

Pinterest Advertising verwijst naar Pinterest social media advertentie service. Het social media platform biedt marketeers de mogelijkheid om te betalen om advertenties weer te geven. Pinterest advertenties zien eruit als gewone pins, alleen worden ze getoond aan een breder Pinterest publiek. Pinterest gebruikers, ook wel Pinners genoemd, kunnen pins opslaan op verschillende borden om ze later opnieuw te bezoeken. Als de pin een gepromote pin is, zien de volgers van de gebruiker de advertentie ook in hun feeds.

Pinterest Marketing

Pinterest marketing verwijst naar marketing op het sociale media platform Pinterest. Adverteerders plaatsen afbeeldingen op het platform en gebruikers, "Pinners" genaamd, slaan de pins met links, beschrijvingen en afbeeldingen op verschillende borden op voor later gebruik. Marketeers kunnen "pins" uploaden, die afbeeldingen en links bevatten waarmee consumenten hun producten kunnen ontdekken via het sociale mediaplatform. Pinterest heeft meer dan 200 miljoen actieve gebruikers. Van de Pinterest-gebruikers zegt 98 procent nieuwe dingen te proberen die ze op Pinterest ontdekken. Studies tonen ook aan dat 39 procent van de Pinterest-gebruikers vaker actieve shoppers zijn dan niet-pinners; en ongeveer 29 procent meer uitgeven dan shoppers die Pinterest niet gebruiken.

Penalty

Penalty verwijst naar een inbreuk die aan webmasters wordt opgelegd wegens het overtreden van de Google-richtlijnen. Webmasters ontvangen de inbreuk via Search Console en deze kan zo ernstig zijn als verwijdering van de site uit de zoekmachineresultaten. Google eist dat de problemen worden opgelost voordat de penalty wordt opgeheven. Als de penalty eenmaal is opgeheven, is er geen garantie dat een site terugkeert naar zijn vorige positie in de zoekresultaten. Een penalty kan ook verwijzen naar een algoritmische penalty. Een algoritmische penalty is een verkeerde benaming; de site kan slecht presteren door een probleem dat door het algoritme van Google is ontdekt. Een algoritme penalty wordt beschouwd als een ranking probleem, niet als een Google penalty.

Position

Positie verwijst naar de plaatsing in de zoekresultaten van Google. De positie is waar een site is gepositioneerd in de resultaten van de zoekpagina's voor een specifieke zoekopdracht.

  • Featured Snippet: Wanneer Google informatieve inhoud van een webpagina haalt om deze op de zoekpagina's te tonen. Featured Snippets zijn samengevatte informatie over een zoekopdracht.
  • First Page: Wanneer een site op de eerste pagina van de Google-zoekresultaten staat.
  • Map Pack: Map pack is een kaart in de zoekresultaten die de eerste drie resultaten van lokale bedrijven voor een zoekopdracht bevat.

Private Blog Network (PBN)

PBN verwijst naar de afkorting voor een privéblognetwerk. PBN staat bekend als een linknetwerk. Het privéblognetwerk is een verzameling privéwebsites die naar elkaar linken. PBN is geen goedgekeurde Google SEO-tactiek, omdat de netwerken worden gebouwd met de bedoeling zoekmachines te manipuleren door links toe te voegen aan het linkprofiel van een website.

Q

Quality Score - Kwaliteitsscore

Kwaliteitsscore verwijst naar een beoordeling van Google AdWords die specifiek betrekking heeft op de kwaliteit en relevantie van een PPC zoekwoord in een campagne. Google scoort op de inhoud/advertentie, de kwaliteit en relevantie van de landingspagina en het verwachte doorklikpercentage. Marketeers hebben baat bij een score van hoge kwaliteit omdat deze helpt bij advertentieveilingen, wat betekent dat een hoge score kan leiden tot een hogere advertentiepositie in de zoekresultaten en lagere campagnekosten.

Queries

Queries verwijst naar een term voor een internetgebruiker die sleutelwoorden en zinnen in een zoekmachine typt om een onderwerp te zoeken. Een voorbeeld van een zoekopdracht is het intypen van "Hoe vind ik lokale monteurs" in een zoekmachine. De resultaten zijn dan hoe lokale monteurs te vinden en lokale monteurs.

Quora

Quora verwijst naar een vraag- en antwoordwebsite. De site is een gemeenschap met gebruikers die de gemeenschap vormen en vragen kunnen stellen, beantwoorden, bewerken en organiseren. Met andere woorden, op de site kunnen gebruikers deelnemen aan het stellen en beantwoorden en bewerken van vragen van andere Quora-gebruikers.

Meer marketing tips ontvangen?

Word lid van onze email lijst en ontvang éénmaal per maand de beste insights in digitale marketing voor kleine bedrijven!

R

Rankings

Rankings verwijst naar een algemene term die verband houdt met de positie van een website in de resultaten van zoekmachines. Een site is nooit "gegarandeerd" op een toppositie of op de laatste pagina's van de zoekmachineresultaten. SEO en kwaliteit van de site beïnvloeden de positie van een site sterk. Een ranking is specifiek voor een trefwoord, dus een marketeer/webmaster kan een website hebben met trefwoorden die op de eerste pagina van de zoekresultaten staan en sommige die dat niet doen. De positie van een site kan stijgen en dalen voor verschillende zoekopdrachten en zoektermen.

Reddit Marketing

Reddit marketing verwijst naar een online platform waarmee marketeers kunnen netwerken met het indienen van links, inhoud, en het voeren van gesprekken met Reddit-gebruikers. Marketeers kunnen branded AMAS- Ask me anything creëren, Reddit-advertenties maken en betrokken raken bij de site. Reddit is een gemeenschap van ondernemers, bedrijven en individuen die informatie zoeken over een verscheidenheid aan interesses. Reddit marketing is voor marketeers die gretige individuen willen bereiken door middel van betrokkenheid bij de gemeenschap, reclame, en het zijn van de meester van hun niche met vragen en antwoorden. Reddit is de vierde meest bezochte site in de VS, en ook in België wordt de website steeds populairder.

Relevantiescore

Relevantiescore verwijst naar een marketingscore van Facebook die wordt berekend op basis van de positieve en negatieve feedback die Facebook verwacht dat de advertentie zal ontvangen van het doelpubliek van de marketeer. Met andere woorden, Facebook scoort de advertentie op basis van hun voorspelling van de prestaties van de advertentie. Hoe hoger de verwachtingen van een advertentie, hoe hoger de relevantiescore van de advertentie zal zijn. Advertenties krijgen een score tussen 1 en 10, waarbij 1 de laagste score is die een advertentie kan krijgen.

Reciprocal Links - Wederkerige Links

Wederkerige links verwijzen naar twee websites die naar elkaar linken. Wederkerige links worden meestal gebruikt om de positie van beide sites in de resultaten van zoekmachines te verbeteren. Google en andere zoekmachines kunnen wederzijdse links beschouwen als een tactiek om zoekmachines te manipuleren en kunnen webmasters bestraffen voor het gebruik van wederzijdse links.

Referral Traffic

Referral Traffic verwijst naar een marketingmethode om klanten, partners of werknemers als hefboom te gebruiken. Ondernemers, consumenten, klanten en partners worden doorverwezen naar een persoonlijk en professioneel netwerk om een product of dienst te promoten of aan te bevelen. Referral marketing is een vertrouwde marketingstrategie en houdt in dat klanten worden aangemoedigd en beloond om producten en diensten van consumenten- en B2B-merken aan te bevelen.

Remarketing

Remarketing verwijst naar een soort betaalde advertentie die aan consumenten wordt getoond nadat zij een product hebben bekeken of een website hebben bezocht. Wanneer een consument een site bezoekt, verzamelt een "cookie" gegevens en worden de gegevens van het bezoek opgeslagen in de browser van de bezoeker. Wanneer een bezoeker een andere site bezoekt of over het net surft, kan de cookie ervoor zorgen dat remarketing-advertenties worden getoond. Remarketing advertenties zijn pogingen om het merk of product in de gedachten van de consument te houden en hem terug te krijgen naar de site om de goederen of diensten te kopen.

Responsive Web Design

Responsive webdesign verwijst naar een website die de inhoud van een pagina aanpast aan de schermgrootte of het weer te geven apparaat. Met andere woorden, een volledige en correcte visuele weergave van de pagina-inhoud wordt nauwkeurig getoond, ongeacht de schermgrootte van het apparaat. Bij responsief webdesign "reageert" een website op de schermgrootte van het apparaat van de gebruiker en worden de inhoud en de afbeeldingen van de site zo aangepast dat ze perfect op het scherm passen.

Return On Investment (ROI)

ROI verwijst naar de afkorting voor Return on Investment. Voor een adverteerder om een positieve ROI te hebben, moet de adverteerder een hogere opbrengst hebben voor de campagne dan hun campagne out of pocket uitgaven. Met andere woorden, een marketeer moet meer geld verdienen aan de campagne dan hij uitgeeft.

Robots.txt

Robots.txt is een tekstbestand dat op de server van een website staat en dat communiceert met zoekrobots. Indexerende robots (crawlers) wordt "verteld" welke bestanden en mappen kunnen worden bekeken en welke bestanden en mappen door de webmaster niet mogen worden bekeken. Robots.txt kan de geïndexeerde pagina's van een webmaster beperken tot de pagina's die hij wenst.

S

Sales Accepted Lead

Een Sales accepted lead is een gekwalificeerde marketinglead die een verkoopteam bereikt nadat de lead is beoordeeld als een echte lead en ter goedkeuring is doorgegeven aan het verkoopteam. Met andere woorden, een verkoop geaccepteerde lead is een lead die moet worden beoordeeld en geïdentificeerd als voldoend aan de gedefinieerde normen voor een gekwalificeerde lead en vervolgens wordt doorgegeven aan het verkoopteam zodat zij de lead kunnen goedkeuren. De BANT-methode wordt vaak gebruikt om een verkoop te kwalificeren. BANT staat voor budget, autoriteit, behoefte (need) en tijdsbestek.

Sales cycle - Verkoopcyclus

Verkoopcyclus verwijst naar het proces van een bedrijf/onderneming die aan een consument verkoopt. Het verwijst naar elke activiteit die gepaard gaat met het sluiten van een verkoop. De gebruikte stappen zijn niet specifiek. Elk bedrijf kan een reeks stappen en activiteiten gebruiken in de verkoopcyclus. Elke stap werkt echter aan het sluiten van de verkoop. De gemiddelde verkoopcyclus is de tijdsduur vanaf de eerste kennismaking met een prospect, zoals een lead, tot het sluiten van de verkoop. De verkoopcyclus omvat doorgaans zeven stappen: kennis, prospectie, benadering, beoordeling van de behoeften, presentatie, afsluiting en follow-up.

Schema Markup

Schema-markup verwijst naar een HTML-code die wordt toegevoegd aan de HTML van de website om zoekmachines te voorzien van betere relevante informatie over een bedrijf, plaats, persoon, product of ding. Schema-markup wordt ook wel gestructureerde gegevens of rich snippets genoemd.

Search Algorithm

Search Algorithm of zoekalgoritme verwijst naar het proces dat een algoritme gebruikt om specifieke gegevens te vinden in een verzameling gegevens. Zoekmachine-algoritme is de regels en formule die zoekmachines gebruiken om een webpagina te indexeren en te rangschikken. Een zoekalgoritme wordt ook zoekmachine-algoritme genoemd.

Search Engines - Zoekmachine

Zoekmachines verwijzen naar een softwaresysteem dat is ontwikkeld met de bedoeling informatie te zoeken op het World Wide Web. De resultaten van zoekmachines worden weergegeven wanneer een webbrowser een zoekopdracht uitvoert. Een webgebruiker typt bijvoorbeeld "Vandenborre" in zijn zoekbrowser. De resultaten van de zoekmachine worden op pagina's weergegeven en bieden de gebruiker Vandenborre resultaten. De informatie kan bestaan uit een mix van webpagina's, afbeeldingen en andere bestandstypen. De informatie wordt geïndexeerd, en wanneer een zoekopdracht wordt uitgevoerd, wordt relevante informatie per trefwoord opgehaald om de resultaten te tonen. Google, Bing en Yahoo zijn de bekendste zoekmachines.

Search Engine Marketing (SEM)

SEM verwijst naar de afkorting voor zoekmachinemarketing. SEM verwijst naar twee soorten digitale marketing. Ten eerste verwijst SEM naar elke zoekmachine digitale marketing. Ten tweede verwijst SEM naar betaalde digitale zoekmachine marketing. Meestal wordt met SEM verwezen naar de tweede, betaalde zoekmachine marketing zoals PPC campagnes.

Search Engine Optimization (SEO)

Search engine optimization (SEO) verwijst naar de afkorting voor zoekmachine optimalisatie. SEO is een marketingstrategie om zoekresultaten te verbeteren en naamsbekendheid op te bouwen. SEO marketing gebruikt verschillende methodes zoals content marketing, link acquisitie, en technische en code verbetering. SEO is organische marketing, wat betekent dat er geen betaalde kanalen zoals PPC aan te pas komen.

Search Engine Results Page (SERP)

SERP verwijst naar de afkorting voor search engine results page. Resultatenpagina's van zoekmachines zijn de pagina's met een lijst van zoekresultaten wanneer een internetgebruiker een zoekopdracht in zijn browser uitvoert. Een internetgebruiker typt bijvoorbeeld "Mc Donalds" in zijn browser. De resultatenpagina van de zoekmachine toont lokale Mc Donalds zaken.

Search Network - Zoeknetwerk

Een zoeknetwerk verwijst naar een groep websites die de weergave van advertenties toestaan. Het zoeknetwerk van Google is bijvoorbeeld een groep van zowel Google- als niet-Google-websites die met Google samenwerken om advertenties weer te geven. Adverteerders betalen gewoonlijk om hun advertenties in het netwerk te laten weergeven.

Search Operator - Zoekoperator

Een zoekoperator, ook wel zoekparameter genoemd, verwijst naar een teken of tekenreeks die in een zoekopdracht wordt gebruikt om de zoekresultaten te verfijnen. Met andere woorden, een teken of tekenreeks zorgt ervoor dat relevante informatie voor de zoekopdracht wordt verzameld en dat de resultaten op de resultatenpagina's van de zoekmachine worden weergegeven. Gewoonlijk bevatten webpagina's die in de pagina's met zoekresultaten worden weergegeven, zowel het woord of de zin die eraan voorafgaat als het woord of de zin die erop volgt.

Search Queries

Search Queries of zoekmachine vragen verwijzen naar een zoekopdracht op het web die internetgebruikers in hun zoekbrowser invoeren om een zoekopdracht op het web uit te voeren. Trefwoorden en trefwoordzinnen worden gebruikt om de zoekmachine relevante informatie te laten weergeven. Er zijn drie soorten zoekopdrachten: Navigatie-, informatie- en transactiequery's.

Sessies

Sessies verwijst naar een meting van een actie. Bij webanalyse verwijst een sessie of sitebezoek naar de tijd die een bezoeker besteedt aan interactie op een site. In Google Analytics is een sessie een maatstaf voor de interactie tussen bezoekers en de site, die Google standaard op 30 minuten vaststelt. Sessies hebben ook betrekking op operationele analyses en het verstrekken van gebruikersspecifieke aanbevelingen. De twee meest gebruikelijke methoden om een sessie te definiëren zijn tijdsgerichte benaderingen op basis van gebruikersactiviteit en navigatiegerichte benaderingen op basis van een keten van opgevraagde pagina's.

Session Recording - Sessie opname

Sessie opname verwijst naar de mogelijkheid om de onscreen activiteit van elke gebruikerssessie op te nemen. Sessie-opname kan worden uitgevoerd op elk type verbinding, afhankelijk van het bedrijfsbeleid en de naleving van regelgeving. Sessies opnemen registreert, catalogiseert en archiveert sessies voor later afspelen.

Skyscraper Technique

Skyscraper-techniek verwijst naar een systeem om inhoud om te zetten in kwalitatieve backlinks. Skyscraper-techniek is bedacht door Backlinko's Brian Dean en wordt gebruikt om meer verkeer te genereren. Met de skyscraper-techniek onderzoeken marketeers populaire trends, onderwerpen en goed ontvangen stukken bestaande inhoud die specifiek zijn voor de onderwerpen van hun bedrijf. Vervolgens schrijft de marketeer nieuwe en informatieve stukken die een soortgelijke boodschap overbrengen. Zodra de stukken zijn gepubliceerd, bereikt de marketeer de netgebruikers die hebben gelinkt naar soortgelijke inhoud voor erkenning van hun stuk. Deze techniek kan goed werken als er een bestaande vraag naar het onderwerp is, het publiek is voorbereid, en er een ranking potentieel bestaat.

Social Media Verkeer

Social media verkeer verwijst naar een website, mobiele site of mobiele app verkeer van social media sites. Met andere woorden, de bezoeker wordt naar de site geleid vanaf een social media platform. Sociale mediaplatforms zijn onder meer Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Wanneer op een advertentie of link van een sociale mediasite wordt geklikt, wordt de gebruiker naar de site geleid en wordt zijn bezoek beschouwd als sociale-mediaverkeer. Social media verkeer kan het resultaat zijn van betaalde of organische reclame.

Slidedecks

Slidedecks verwijzen naar een presentatie waarin iets stap voor stap wordt uitgelegd. Een dia kan een enkele pagina zijn of een groep dia's die een slidedeck wordt genoemd en wordt gebruikt voor presentatiedoeleinden. Gewoonlijk wordt voor de presentatie een presentatieprogramma als Microsoft PowerPoint gebruikt.

Meer marketing tips ontvangen?

Word lid van onze email lijst en ontvang éénmaal per maand de beste insights in digitale marketing voor kleine bedrijven!

T

Target Audience

Rankings verwijst naar een algemene term die verband houdt met de positie van een website in de resultaten van zoekmachines. Een site is nooit "gegarandeerd" op een toppositie of op de laatste pagina's van de zoekmachineresultaten. SEO en kwaliteit van de site beïnvloeden de positie van een site sterk. Een ranking is specifiek voor een trefwoord, dus een marketeer/webmaster kan een website hebben met trefwoorden die op de eerste pagina van de zoekresultaten staan en sommige die dat niet doen. De positie van een site kan stijgen en dalen voor verschillende zoekopdrachten en zoektermen.

Technische SEO

Technische SEO verwijst naar website en server optimalisaties die worden uitgevoerd om zoekmachine crawlers te helpen bij het crawlen en indexeren van een site. Technische SEO helpt crawlers, ook wel spiders genoemd, om een site effectiever te lezen, te scoren en te indexeren. Technische SEO heeft geen betrekking op enig inhoudelijk deel van een website; als het echter correct wordt uitgevoerd, zal het de inhoud versterken, waardoor deze gemakkelijker kan worden gevonden.

Top of Funnel Marketing

Top of funnel marketing verwijst naar de top van de verkoopsfunnel of -trechter. Marketeers publiceren content aan de bovenkant van de funnel om prospects te bereiken. Er worden verschillende kanalen gebruikt zoals: Sociale media, blogs en websites, SEO, online advertenties, videomarketing en influencer outreach. Top of the funnel doelstellingen voor marketeers is het stimuleren van merkbekendheid en het genereren van verkoop.

Tracking Codes

Trackingcode verwijst naar broncode of script dat meestal wordt gebruikt in de header, footer of bedankpagina van een website. De trackingcode geeft informatie door aan softwaretools voor het verzamelen van gegevens. Google AdWords en Analytics gebruiken trackingcodes om informatie over de gebruikerssite bij te houden.

Time on Page - Tijd op de pagina

Tijd op de pagina verwijst naar de tijd die een websitebezoeker op een pagina of website doorbrengt. Tijd op pagina is een instrument van Google Analytics dat tijdstempels gebruikt om te registreren wanneer pagina's worden geladen. Het tijdstip waarop een pagina werd geopend en het tijdstip waarop deze werd verlaten, komt overeen met de tijd op de pagina of website.

Title Tag

Title tag verwijst naar een HTML-element dat een specifiek paginaonderwerp aanduidt. Title tags worden weergegeven op de resultatenpagina's van zoekmachines als de klikbare kop van een zoekopdracht. Title tags zijn essentieel voor SEO, bruikbaarheid en sociaal delen. Een title-tag moet beschrijvend zijn en de belangrijkste trefwoorden van de marketeer bevatten met een nauwkeurige en informatieve beschrijving van de inhoud van de pagina.

Twitch Advertising

Twitch Advertising verwijst naar marketing op het interactieve platform Twitch. Twitch staat bekend als platform voor gamers. De site biedt marketeers standaard IAB display- en videomedia, evenals native en aangepaste advertenties. Adverteerders kunnen advertenties maken die interactie aangaan met Twitch-gamers en -gebruikers.

Twitch Live Streaming

Twitch live streaming verwijst naar het streamen van video op het interactieve platform Twitch. Om te kunnen livestreamen raadt Twitch gebruikers aan te beschikken over niet minder dan een Intel Core i5-4670 processor, 8GB RAM en Windows 7 of nieuwer. Twitch Live streaming richt zich voornamelijk op video game live streaming, inclusief uitzendingen van eSports wedstrijden. Gebruikers kunnen ook creatieve livestreams, muziekuitzendingen en "in het echte leven"-streams maken.

Twitter Promote Mode

Twitter promote mode verwijst naar een "always on, amplification engine" die tweets en profielen automatisch een boost geeft. Voor marketeers is de Twitter promote mode consistent voor het aantrekken en bereiken van meer volgers.

U

User Interface (UI)

User Interface (UI) is de afkorting voor gebruikersinterface. Gebruikersinterface verwijst naar de manier waarop een gebruiker en een digitaal apparaat op elkaar inwerken. Bijvoorbeeld het gebruik van invoerapparaten en software en het gedrag van een bezoeker op de site. Een gebruikersinterface moet gebruiksvriendelijk zijn.

Unique Value Proposition - Unique Selling Proposition (USP)

Uniek waardevoorstel (Unique Value Proposition) , ook wel uniek verkoopvoorstel (Unique Selling Proposition) genoemd, verwijst naar de duidelijke verklaring die het aangeboden goed beschrijft, de oplossingen voor de behoeften van de prospect of klant, en wat het bedrijf tot de beste keuze maakt. Een uniek waardevoorstel moet worden weergegeven op alle landingspagina's van marketeers.

Unieke bezoekers

Unieke bezoekers is een Web Analytics-metriek die wordt gebruikt om het aantal verschillende, unieke bezoekers van een website over een bepaalde periode weer te geven. IP-adressen worden gebruikt om unieke bezoekers te traceren. Meerdere bezoeken van dezelfde bezoeker worden niet beschouwd als een unieke bezoeker. Alleen het eerste bezoek van een bezoeker aan een website classificeert hem als een unieke bezoeker.

UTM Tracking Code

UTM-trackingcode verwijst naar een eenvoudige code die u aan een aangepaste URL kunt koppelen. De code wordt gebruikt om een bron, medium en campagnenaam te traceren. Met UTM-trackingcodes weten marketeers met Google Analytics de aankomstbron en campagne van hun sitebezoekers.

User Experience (UX)

UX is de afkorting voor User Experience. UX verwijst naar de manier waarop een gebruiker omgaat met een website of app. Bijvoorbeeld, de webpagina's die een bezoeker bezoekt terwijl hij op een site is, hoe de bezoeker door een pagina scrolt, en gebieden waar de bezoeker overheen "zweeft" op een pagina, enz. Kennis van het gedrag van bezoekers van een site, of UX, helpt marketeers om de conversie te verbeteren. Het is essentieel voor marketeers om een goede UX te hebben in het belang van het bedrijf, omdat een goede UX zorgt voor terugkerende gebruikers en betrokkenheid.

Meer marketing tips ontvangen?

Word lid van onze email lijst en ontvang éénmaal per maand de beste insights in digitale marketing voor kleine bedrijven!

V

Video Marketing

Videomarketing verwijst naar een marketingstrategie die video integreert met reclame. Videomarketing wordt gebruikt voor verschillende soorten promotie, zoals getuigenissen van klanten, how to-video's, interactieve video's, livestream-evenementen en video-advertenties.

Visits - Bezoeken

Visits verwijst naar een metriek die wordt gebruikt om de totale site-navigatie van een bezoeker van een website te berekenen. Bezoeken kunnen ook sessies worden genoemd. Deze metriek is belangrijk voor digitale marketing, omdat zij samen met het conversiepercentage wordt gebruikt om de prestaties van een site beter te begrijpen.

W

Webinars

Webinars verwijzen naar een online seminar. Het webinar of online seminar kan worden gemaakt om te informeren, trainen of verkopen aan een publiek van netto kijkers die geïnteresseerd zijn in het merk, product of de dienst. Marketing webinars omvatten meestal een inschrijvingsformulier op de website of e-mail van een marketeer om de presentatie te bekijken. Webinars voor werknemers vinden meestal plaats via de werkgever of hun opleidingsteams. Deze marketing vorm wint sinds Corona steeds meer aan populariteit.

Website Analytics

Website analytics verwijst naar de analyse en rapportage van webgegevens om het gedrag van websitebezoekers beter te begrijpen. Specifieke gegevens worden gemeten en geanalyseerd voor een goed inzicht in het gedrag van gebruikers op webpagina's. Verschillende gegevens, waaronder de tijd die een bezoeker op een pagina doorbrengt, hoeveel pagina's van een website bezoekers bezoeken terwijl ze op de site zijn, hoe lang ze op de site blijven, en hoe ze op de site aankomen, worden allemaal gemeten en geanalyseerd voor website analytics.

White Hat Marketing

White hat is een marketingterm die wordt gebruikt om ethische marketingpraktijken te beschrijven. De term wordt gebruikt in zoekmachine optimalisatie terminologie en verwijst naar het gebruik van optimalisatie strategieën, technieken en tactieken die zich niet bezighouden met onethische praktijken om de zoekmachines te manipuleren. White hat marketing volgt volledig alle zoekmachine regels en beleid.

White Papers

White papers verwijzen naar een geavanceerde gids voor probleemoplossing. White papers zijn een gezaghebbend, diepgaand, overtuigend rapport over een specifiek onderwerp met een probleem en een oplossing. In marketing worden white papers gebruikt om het publiek voor te lichten over een bepaalde kwestie of om een mythologie te promoten.

Wireframe

Wireframe verwijst naar een vluchtige lay-outtekening die fungeert als een "ontwerp" van een webpagina in het ontwerpproces. Het ontwerp of de schets richt zich op interactieve functionaliteit en de ruwe lay-out om het ontwerp/de pagina snel op te bouwen. Wireframing vereist ervaring en expertise op het gebied van webdesign.

X

eXtensible Markup Language (XML)

XML lijkt veel op HTML- hypertext markup language in de zin dat het meestal wordt gebruikt voor het categoriseren van computergegevens. XML- extensible markup language maakt aanpasbare tags voor informatiemarkeringen mogelijk, zodat computers de informatie beter kunnen begrijpen.

XML Sitemap

XML-sitemap verwijst naar een XML-documentformaat dat wordt gebruikt om alle relevante pagina's, bestanden, berichten, enz. van een website te categoriseren. Een XML-sitemap is ontworpen om de crawler bots van zoekmachines te helpen bij het identificeren van pagina's van een website. Het kan worden beschouwd als een website routekaart.

Y

Yelp

Yelp verwijst naar een sociaal beoordelingsplatform en een zoekmachine. Het platform is ontworpen om consumenten de mogelijkheid te bieden beoordelingen van bedrijven te lezen en lokale bedrijven te zoeken. Yelp biedt marketeers ook een advertentieprogramma dat advertenties en middelen toont aan Yelp-gebruikers op basis van zoekopdrachten op trefwoorden.

Youtube

YouTube verwijst naar een website voor het delen van video's. In 2006 werd YouTube gekocht door Google en maakt momenteel deel uit van het advertentienetwerk van Google. YouTube is momenteel wereldwijd de meest gebruikte zoekmachine. YouTube biedt videostreaming en informatie, maar ook een advertentieplatform voor marketeers.

Youtube Advertising

YouTube Advertising verwijst naar reclame op YouTube. YouTube biedt marketeers zes advertentieformaten. De advertentieformaten omvatten display-advertenties, overslaande video, overlay-advertenties, niet-overslaande video-advertenties, gesponsorde kaarten en bumper-advertenties. Met het Google AdWords-platform kunnen marketeers advertenties maken en uitvoeren.

Conclusie

Zoals je merkt zijn er veel verschillende termen in de marketing wereld en in dit steeds veranderende landschap is het dan ook moeilijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en alle vernieuwingen. Indien je door het bos de bomen niet meer ziet, weet dan dat onze Archies klaar staan om je te helpen met jouw digitale aanwezigheid. Je kan altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen via onze contact pagina.

PS: We doen onze uiterste best om deze website zoveel mogelijk up to date te houden. Maar als je het gevoel hebt dat er bepaalde termen ontbreken, geef je maar een seintje via dezelfde contact pagina.